{ "title": "Kavrulmuş Susam", "image": "https://www.susam.gen.tr/images/Kavrulmus-Susam-62.JPG", "date": "21.01.2024 09:36:14", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kavrulmuş susam: Susam, sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından presleme yoluyla elde edilen susam antioksidan içeren bir besindir. Susam tohumları susam bitkisinden gelen ve sarı, beyaz, kırmızı ve siyah renkleri olan susam bitkisi, düz ve oval bir görünüme sahiptir. Yağ oranı ve enerji değeri oldukça yüksek bir besin olan susam, protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineralleri ve B vitaminleri açısından çok zengindir. Kavrulmuş susam birçok alanda kullanılmaktadır. Sokaktaki simit ve kuru pasta satıcılarından tutunda en lüks pastanelerde satılan ürünlere kadar birçok pasta, börek veya kuru pastalar üzerinde kullanılmaktadır. Susam elde edildikten sonra kavrularak ömrü uzatılmış ve daha lezzetli bir hale getirilmiştir. Kavrulmuş susam vücuda umulmadık kadar faydaları olan bir besindir. Vücut ağrılarından tutunda kalp ve damar sağlığına kadar birçok faydaları vardır. Kavrulmuş susamın tüm bu faydaları göz önünde bulundurularak kavrulmuş susam yağı da üretilmeye başlanmıştır. Uzun yıllardır faydaları ile bilinen susam bitkisi yiyecek sektöründe birçok üründe kullanılan ve belirgin bir yer edinen bir besindir.

Kavrulmuş susam faydaları nelerdir?
" } ] }