{ "title": "Susam Kalsiyum", "image": "https://www.susam.gen.tr/images/Susam-Kalsiyum-91.jpg", "date": "21.01.2024 17:27:42", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Susam Kalsiyum, içerir ve faydalıdır. Hatta kalsiyumun yanı sıra içerisinde, protein, magnezyum, potasyum, mineraller de içermektedir. Bununla birlikte, B vitaminleri açısından da zengin olan susam, yağ oranı ve enerji değeri de çok yüksek olan bir besindir. Ülkemizde susam bolca yetişmektedir ve vücudumuza enerji verir. Bir yandan da yaşlanmaya karşı antioksidan etkisi ve kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Ayrıyeten solunum yolu hastalıklarını iyileştirmekte faydası olan susam, göğsü yumuşatarak nefes darlığı ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. Çiğ susam, vücudumuza sayısız fayda sağlamakla birlikte zengin bir vitamin ve mineral kaynağı deposudur.

Çiğ susam sütü de aynı çiğ badem sütü gibi ineğin sütü yerine tüketilebilecek son derecede sağlıklı bir seçenektir. Günde bir büyük bardak susam sütü, vücudumuzun günlük tüm kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır. Bunun için; susamın çiğ, şöyle ki kavrulmamış olması çok önemlidir. Zira kavrulmuş susamın yüksek ısı sebebiyle protein %50 oranında, vitaminleri %85 oranında ve tüm faydalı yanları neredeyse tamamen hasar görerek kaybolmaktadır. Şöyle ki susam kavrulma yöntemi ile besin değerlerini önemli ölçülerde kaybetmektedir.

Susam Kalsiyum İçecek Nasıl Yapılır?

Öncelikle çiğ susamı içme suyu ile yıkayın, bol içme suyunda takribi 8 saat kadar bekletin. Suda bekleyen susamın süresi dolunca, susamlar tekrar içme suyu ile güzelce yıkanıp miksere konur. Arzuya göre içine, mevsim meyvelerinden 2-3 tane çilek ya da yarım muz ekleyebilirsiniz. Ardından bir büyük bardak yani (400 ml) kadar içine içme suyu da ekleyip güzelce 3 dakika boyunca karıştırın. Karıştırılan susam sütünü ister süzmeden o şekilde isterseniz de ince tülbent torbadan geçirerek servis yapabilirsiniz.

Hazırladığınız susam sütünü her içişinizde besinleri %100 canlı şekilde içerdiğini ve bunların vücudunuzun canına can katacağını ve tam bir şifa olduğunu bilmenizde yarar var.

Her gün size susam sütü hazırlamak zor gelir ise bunu 2-3 günlük olarak yapıp kapaklı cam şişede veya da normal kapaklı bir şişe içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Ama her gün içmeden önce şişeyi mutlaka çalkalayarak içmenizi tavsiye ediyorum. Hazırladığınız sütü iki gün içerisinde tüketmelisiniz.
" } ] }