{ "title": "Susam Sütü", "image": "https://www.susam.gen.tr/images/susam-sutu.jpg", "date": "19.01.2024 18:33:09", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Susam Sütü; tahinin ana maddesi olan susamın ana vatanı Afrika'dır. Asya, Avrupa ve Türkiye'nin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır. Kapsül meyvelerinin içerisinde çok sayıda tohum bulunmaktadır. Bunlar baharat olarak kullanılmaktadır. Simit, çörek ve benzeri hamur işlerinin üzerlerine konur. Susamın bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlar arasında safra taşlarının düşürülmesi, karaciğer hastalıkları, kabızlık, karın ağrıları, nefes darlığı ve bronşittir. Cinsel gücü arttırdığı da bilinmektedir.

Susam sütü; kalsiyum açısından çok zengin bir içecektir. İnek sütü, keçi sütü ve koyun sütüne alternatif olarak sunulabilmektedir. Süt alerjisi olanların da kullanabileceği alternatiflerdendir. Susam sütünü buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2 gün saklayabilirsiniz.

Malzemeler:
Yapılışı: Susamlar bol su ile yıkanıp yaklaşık olarak 7 ila 8 saat kadar içme suyunda bekletilir. Bu bekleme süresinden sonra, susamlar yine yıkanır ve blendera konulur. Üzerine 500 ml kadar içme suyu ilave edilip yaklaşık 3-4 dakika karıştırılır. Karışımı geniş ağızlı bir sürahi ye sık aralıklı bir süzgeçten geçirerek muhafaza edebilirsiniz. Susam sütünüz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }