{ "title": "Susam", "image": "https://www.susam.gen.tr/images/susam.jpg", "date": "20.01.2024 12:10:04", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Susam, A, E ve C vitaminleri bakımından iyi bir kaynak olan susam, Avrupa, Asya, Anadolu ve Hindistan'da yetiştirilen bir bitkinin tohumudur. Susam tohumları farklı işlemlere tabii tutularak susam yağı üretilir. Susam yağı tıpkı zeytinyağı gibi çözünür ve yumuşatıcı etkiye sahiptir. Yine zeytinyağı gibi yemeklerde ve tıp camiasında farklı rahatsızlıklar için kullanılan bir bitkisel yağdır. Susam içeriğinde oldukça bol şekilde yağ barındıran bir bitkidir. Ağızdan alındığında vücut için mükemmel bir müshil etkisi yaratır. Ayrıca susamın vücut için pek çok faydası bulunmaktadır.

Susam Faydaları Nelerdir?
Susam Zararları Nelerdir?
Susam Nasıl Kullanılır?

Susam yaygın bir şekilde simit ve poğaça gibi hamur işlerinin üzerinde süsleme amacıyla kullanılmaktadır. Susamdan elde edilen yağ, farklı amaçlar ile kullanılabilir. Cilt sağlığı, saç sağlığı ve farklı sağlık sorunlarına karşı kullanılır. Susam ezilme işlemine tabii tutularak elde edilen tahin helva yapımında kullanılır.
" } ] }